Bakgrund

Pia Webb är en eldsjäl inom krisberedskap. Hon är initiativtagare av Friluftsfrämjandets äventyr Nedsläckt hus och har fortbildat ledare nationellt. Tack vare Pias engagemang får nu även internationella organisationen 4H möjligt att erbjuda dessa äventyr, först och främst i Dalarna i Orsa kommun. Läs senaste nytt här!

Pia brinner för ämnet överlevnad och känner att hon verkligen hamnat i sitt rätta element nu när hon får inspirera och coacha individer och grupper ute i naturen, utifrån naturens villkor.

Hennes vision är att inspirera 10% av Sveriges befolkning att vilja vara förberedda för oväntade händelser genom att få kunskap, teoretiskt och praktiskt, kring hur man med ro hanterar en krissituation som ett längre strömavbrott.

Hur började idén…

I många år har Pia haft ett intresse för att leva enkelt och kunna klara sig själv även när oförutsedda händelser inträffar. I september 2018 gick hon heldagskursen ”Sköt dig själv” via LottaKåren och hennes intresse ökade ytterligare. I jan 2019 hade Pia ett 40 tim långt strömavbrott hemma i Åkersberga, vilket blev en positiv upplevelse då familjen va förberedd med krislåda och vattendunkar! Det blev ett äventyr som Pia direkt kände att flera borde få testa! När sedan dokumentären Nedsläckt Land visades på SVTplay i februari kände hon starkt för att engagera sig mer inom området.

Under våren 2019 stötte Pia på Ari Sorsa, ordförande i Friluftsfrämjandet Gävle, som var mycket kunnig inom matlagning utomhus och krishantering. Tillsammans ledde de en matlagningskurs utomhus – lärde ut att laga mat utan el – med stormkök, över öppen eld och kokgrop. Det mynnade ut i planerna att tillsammans även leda äventyret ”Nedsläckt hus”. Då Ari fick förhinder bestämde Pia sig för att själv leda äventyret. Läs mer om lanseringen här!

Om Pia Webb

Pia Webb
Livskvalitetsexpert
Författare, Livs- & karriärcoach

Pia Webb är Författaren och livskvalitetsexperten som inspirerat tusentals människor! Hon har framgångsrikt coachat otaliga företagsledare och näringslivstoppar, både i Sverige och utomlands. Pia förmedlar kopplingen mellan individens livskvalitet och organisationens framgång på ett inspirerande och nytänkande sätt! 

Pia har mött framgångar, men också motgångar och sorg. Det är anledningen till att hon brinner för människors välbefinnande och organisationers framgång. Ur upplevelserna har hon tagit med sig praktisk kunskap om vad människor behöver för att må bra och prestera på topp. Under hennes föreläsningar får deltagarna prova på hennes coachverktyg som ger kraften till att skapa livskvalitet – både hemma och på jobbet. 

Hennes föreläsningar har bidragit till att många fått viljan direkt att agera för att förbättra sina egna liv. Något som gynnar både individen och organisationen. Ett win-win koncept helt enkelt. 

Hon är därtill författare av självhjälpsboken ”Förbättra livet på ditt sätt” (”Improve Your Own Quality of Life the Swedish Way”). Boken har fått topprecensioner och nominerats till Award-Winning Finalist i USA under kategorin motiverande självhjälpsbok. 

Pia Webb är författare och certifierad livs- och karriärcoach med över 1000 coachtimmar i bagaget!

Läs mer om Pia Webb via utvalda länkar nedan:

Talare: Sveriges Talare

Författare: Pia Webbs boksida

Kontakta Pia Webb om du vill veta mer om hennes verksamheter, boka äventyr (kickoff, team-building) för ert företag m.m.

Vision: Inspirera 10% av Sveriges befolkning att vilja vara förberedda inför det oväntade.

Genom stärkt gemenskap och beredskap uppnår vi visionen!

Köp krislådan idag, klicka här!

Allt är möjligt, om viljan finns! / Pia Webb